Počinje izgradnja staklenog zida oko Ajfelovog tornja

Ajfelov toranj u Parizu biće obezbeđen staklenim zaštitnim zidom, a gradiće se po planovima austrijskog arhitekte Ditmara Fajhtingera.
Gradnja, prema pisanju bečkog dnevnika "Standard", trebalo bi da počne danas, a trajaće pola godine, te će zid biti visine od 2,5 metara, iz uz njega su planirani betonski stubovi koji treba da spreče napade kamionima. 
 
Fajhtinger je rekao da će pokušati da Ajfelovo toranj ograde što diskretnije. 
 
"Izabrali smo visokotransparentno, za metke neprobojno staklo, debljine od 70 milimetara, kako bi ostavili otvoren pogled", objasnio je on. 
 
Troškovi izgradnje zida iznose 20 miliona evra i oni treba da budu finansirani povećanom cenom karte za ulazak na Ajfelov toranj. Inače Ajfelov toranj godišnje poseti oko šest miliona ljudi.
  • Ja

    18.09.2017 17:35
    koji ste vi paćenici...
  • VladaN

    18.09.2017 11:58
    @grozno
    Sve sto ste napisali je tacno, do poslednjeg traktora.
  • grozno

    18.09.2017 11:14
    Sreca sto sam imala prilike da posetim Pariz pre 30 godina, kada su ljudi opusteno setali jelisejskim poljima, suncali se na travi, sedeli po bastama kafea... Nije bilo nikakvih ograda ni zida, a ni one skrnave staklene piramide ispred Luvra.
    Nisam videla ni jednog jedinog policajca, a videti legionara kao sto je sada slucaj nije bilo moguce bilo gde u Francuskoj.
    Ovo sada su posledice njegovog dovlacenja jeftine radne snage iz kolonija i prihvata migranata. Identicna situacija, uzroci i posledice kao kolonizacija Vojvodine posle drugog svetskog rata, pa zatim traktorizacja devedesetih.




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet