Duterte: Rekao sam sinu da ću dozvoliti policiji da ga ubije ako ima veze s drogom

Tokom govora, filipinski predsednik Rodrigo Duterte izjavio da je dao naređenje policiji da može da ubije njegovog sina ako je umešan u poslove s drogom.
"Moje naređenje je da te ubiju ukoliko te uhvate i ja ću zaštiti policiju koja te ubije", rekao je, prema sopstvenim rečima, Duterte svom najstarijem sinu 42-godišnjem Paolu Dutertu, koji je zamenik gradonačelnika grada Davao.
 
"Gardijan" navodi da su Paolo, takođe poznat i kao Pulong, kao i Duterteov zet, advokat Manases Karpio, optuženi da su umešani u kinesku transnacionalnu narko mrežu koja je krijumčarila drogu preko filipinske uprave carina. I Pulong i Karpio negirali su te vode, tvrdeći da su bazirani na glasinama. 
 
Međutim, Duterte je tokom govora članovima filipinske vlade ponovio svoj stav koji je javno izneo još dok je bio gradonačelnik Davao Sitija, a kada su se prvi put i pojavile glasine o umešanosti njegovog najstarijeg sina u poslove s drogom. 
 
"Rekao sam ranije, imaš sina umešanog u drogu... Jednostavno ga ubiješ i niko nema ništa da ti kaže", kazao je Duterte. 
 
Od kada je postao predsednik Filipina, Duterte sprovodi svoj "brutalan" plan poznat kao "rat protiv droge". U tom ratu je do sada ubijeno preko 7.000 Filipinaca. 
 
S druge strane, to je podstaklo optužbe na račun Dutertea da policija sprovodi likvidacije van ikakvog pravnog osnova. Prema podacima Hjuman rajts voča, skoro 3.000 ubistava povezanih s ratom protiv droge izvršili su pripadnici nacionalne policije. Ta organizacija takođe tvrdi da su policajci u većini tih slučajeva namerno i naknadno podmetali dokaze kako bi izgledalo da likvidacije imaju osnov.
  • jov.

    22.09.2017 09:45
    posteno
    Zakon jednak za sve,bez povlastenih.
  • Sale

    21.09.2017 15:33
    PFFFF
    Voleo bi ovaj da je normalan ali mu ne ide bas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet