Tramp uveo nove sankcije Severnoj Koreji

Predsednik SAD Donald Tramp uveo je nove sankcije pojedincima i kompanijama koje sarađuju sa Severnom Korejom.
Prema njegovim rečima, te mere za cilj imaju remećenje severnokorejskih trgovinskih mreža putem udara po svakom entitetu koji posluje sa tom zemljom.
 
"Strane banke imaće jasan izbor poslovanje sa SAD ili omogućavanje trgovine odmetničkom režimu Severne Koreje", rekao je Tramp koji je u utorak sa govornice Generalne skupštine zapretio toj zemlji "potpunim uništenjem".
 
Tramp je rekao da će američko ministarstvo finansija moći da kažnjava sve koji razmenjuju "dobra, usluge ili tehnologiju" sa Severnom Korejom.
 
Tramp je takođe naveo da će kineska centralna banka narediti finansijskim institucijama da prekinu saradnju sa Pjongjangom i pozdravio "veoma hrabru" i "neočekivanu" meru. Kineski izvori nisu potvrdili Trampove navode. Upitan da li je dijalog sa Pjongjangom moguć, predsednik SAD je jednostavno odgovorio "Zašto da ne".
 
Evropska unija je podržala nove sankcije, a prema diplomatskim izvorima, biće uvedena zabrana svim evropskim firmama da izvoze naftu u Severnu Koreju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.