Španski sud novčano kaznio organizatore referenduma

Španski ustavni sud doneo je odluku da kazni novčano 24 katalonska zvaničnika uključena u plan o održavanju zabranjenog referenduma o nezavisnosti.
Oni će biti kažnjeni kaznama do 12.000 evra dnevno, što je najnovija mera sa ciljem da se zaustavi održavanje referenduma, prenosi AFP.
 
Hiljade demonstranata okupilo se ranije ispred katalonskog suda u Barseloni, zahtevajući oslobađanje najmanje 12 zvaničnika koji su uhapšeni u vezi sa referendumom o nezavisnosti Katalonije koji je zakazan za 1. oktobar. 
 
Policija je u sredu uhapsila najmanje 12 ljudi, većinom katalonskih vladinih zvaničnika koji su osumnjičeni za koordinisanje referenduma, koji španske centralne vlasti smatraju nezakonitim i zaplenila 10 miliona glasačkih listića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet