Dvoje uhapšeno u Danskoj zbog podrške Islamskoj državi

Danska policija uhapsila je čoveka i ženu osumnjičene da su u Danskoj kupovali opremu "za borbu" i da su je slali Islamskoj državi u Siriji i Iraku.
Čovek (28) i žena (29) uhapšeni su u Kopenhagenu u zajedničkoj akciji policije i službe bezbednosti po antiterorističkim zakonima. Oni su osumnjičeni za "umešanost u pokušaje terorističkih akata u inostranstvu".
 
Glavni inspektor Jorgen Bergen Skov rekao je da su osumnjičeni, čiji identiteti i nacionalnosti nisu saopšteni, ispitani danas pre preliminarnog saslušanja koje će se prema zahtevu tužioca odigrati iza zatvorenih vrata.
 
"Važno je napomenuti da su kriminalne aktivnosti otkrivene u ovom slučaju za cilj imale podršku grupi koja se naziva Islamska država Iraka i Sirije", rekao je šef operacija službe bezbednosti Fleming Drejer.
 
Najmanje 125 ljudi je od 2011. napustilo Dansku da bi se borilo u Siriji, naveo je Međunarodni antiteroristički centar iz Haga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet