Krivična prijava protiv Amfilohija jer je poredio Crnogorce i volove

Crnogorski pokret podneo je krivičnu prijavu protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića zbog, kako navode, izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.
U prijavi se navodi da je mitropolit Amfilohije svojim izjavama na liturgijama u Crmnici i Cetinjskom manastiru, 17, 19. i 21. septembra, počinio krivično delo.
 
"Radović je počinio krivično delo povrede ugleda naroda, manjinskih naroda i drugih manjinskih zajednica jer je, povezujući Crnogorce sa volovima, koji su sinonim za maloumnost i mentalnu zaostalost, namerno narušio ugled nacionalnog imena Crnogorac", navodi se u prijavi.
 
Istovremeno je, kako se ističe, Crnogorce katoličke i islamske veroispovesti, kao i ateiste, izložio uvredama zato što nisu kršteni i miropomazani.
 
Izjavom u vezi sa vraćanjem krsta na podgoričkoj Sat-kuli uvredio je muslimane i tursku državu, s namerom da poseje seme razdora između podgoričkih muslimana i pravoslavaca, čime je počinio još jedno krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, poručuju iz Crnogorskog pokreta.
 
Navode i da mitropolit Amfilohije to ne čini prvi put, jer je ranije protiv građanina Rista Radovića već pokretan postupak zbog govora mržnje i izazivanja nacionalne netrpeljivosti.
  • Novonasađen

    26.09.2017 11:50
    Crnogorski pokret podneo ....... ! Evo dokaza da se Crnogorci kreću inače,a ne samo kad treba krenuti za Beograd ili Novi Sad !
  • Amfilohija

    26.09.2017 11:42
    u
    Amfilohija u crnu reku na prevaspitavanje, i na ponovno pronalaženje osnovnih hrišćanskih vrednosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet