VIDEO: Požar i eksplozije u najvećem skladištu oružja u Ukrajini

Požar je izbio u skladištu oružja u Kalilnovki na zapadu Ukrajine, saopštile su vlasti u utorak kasno uveče, naredivši zatvaranje vazdušnog prostora u krugu od 50 km i evakuaciju stanovništva.
Požar je uzrokovao niz eksplozija topovskih granata u tom skladištu, 20-ak kilometara udaljenom od centra Vinice (370.000 stanovnika), rekao je portparol policije Jaroslav Trakalo.
 
"Kasnije smo ustanovili da artiljerijske granate eksplodiraju u vojnom skladištu. Policija zajedno sa spasiocima evakuiše ljude iz susednih sela", rekao je Trakalo.
 
U pitanju je jedno od najvećih skladišta municije u zemlji. U njemu se nalazi 188.000 tona municije, uključujući rakete za višecevne bacače raketa Smerč i Uragan. 
 
Kako javlja Radio Slobodna Evropa, svedoci tvrde da se detonacije mogu čuti čak i u 260 kilometara udaljenom Kijevu.
 
Zamenik ukrajinskog ministra informisanja Dmitro Zolotukin kaže da veruje kako je uzrok požara nesrećan slučaj, ali savetnik tamošnjeg ministra policije Zorjan Škirjar uveren je da je reč o ruskoj sabotaži.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet