Aviokompanija Monarh propala, blokirano više od 110.000 putnika

Više od 110.000 putnika blokirano je u inostranstvu, a mnogima od njih novac kojim su kupili karte neće biti vraćen jer su otkazani svi letovi britanske aviokompanije "Monarh".
Kompanija je bankrotirala danas, a svim putnicima u Velikoj Britaniji rečeno je da ne idu na aerodrom.
 
Vlada je naložila Upravi za civilni aviosaobraćaj da obezbedi više od 30 aviona radi vraćanja putnika nazad u Veliku Britaniju tokom naredne dve sedmice, piše "Dejli mejl".
 
Putnicima koji dolaze u Veliku Britaniju i Evropu jutros je rečeno da su njihovi letovi otkazani, dok je 300.000 rezervacija, uključujući 750.000 putnika, takođe, otkazano.
 
Ovaj kolaps, najveći koji je pogodio britanski aviosaobraćaj, dogodio se jutros u 3.00 časa, kada su svi avioni bili prizemljeni. Putnici koji su kupili paket-aranžman biće vraćeni kući besplatno ili će im sredstva biti nadoknađena, ali će putnici koji imaju samo kartu za let ostati bez novca.
 
Više od 2.100 ljudi iz osoblja ove avio-kompanije saznalo je jutros da su ostali bez posla, a da im nije ništa unapred rečeno u vezi sa mogućim bankrotom firme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.