Bivši britanski premijer osumnjičen za seksualno zlostavljanje dece

Bivši britanski premijer Edvard Hit da je živ bio bi priveden na ispitivanje zbog optužbi da je seksualno zlostavljao dečake, saopštila je britanska policija.
Hit, premijer od 1970. do 1974, preminuo je pre dvanaest godina, a policija bi ga ispitivala zbog sedam optužnica, uključujući silovanje 11-godišnjeg dečaka. Optužbe obuhvataju period između 1956. do 1992. godine, navela je policija okruga Viltšir koja vodi istragu.
 
Protiv njega je prijave podiglo 40 ljudi, od čega je 19 prijava odbačeno, a tri podnosioca su odustala. 
 
On je 1974. godine izgubio izbore, a zatim i lidersko mesto u Konzervativnoj stranci koje je preuzela Margaret Tačer. Poslanik je bio do 2001, a 2005. je preminuo u 89. godini.
 
Hit je u Drugom svetskom ratu bio oficir artiljerije, a mnogi su ga smatrali veoma povučenom i čudnom, razdražljivom i nedruštvenom osobom.
 
Velika Britanija je poslednjih godina pogođena nizom skandala zbog zlostavljanja dece, a najistaknutiji je slučaj preminulog televizijskog i radijskog voditelja BBC Džimija Savila. Petogodišnja istraga sad proverava jesu li moćne ličnosti u politici, crkvi i lokalnim vlastima pomogle pri zataškavanju zlostavljanja.
  • novosadjann

    05.10.2017 20:08
    ma to je tako engleski.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.