Tramp najviše smanjuje porez najbogatijima

Predsednik SAD Donald Tramp obećao je Amerikancima "najveće smanjenje poreza u istoriji te zemlje", ali njegov plan neće mnogo značiti najsiromašnijima.
Tramp najviše smanjuje porez najbogatijima
Foto: Pixabay
Prema analizi američkog Centra za poresku politiku, najsiromašnijim građanima SAD poreske obaveze biće u proseku smanjene za oko 60 dolara godišnje, dok će pripadnici srednje klase dobiti u proseku smanjenje od oko 300 dolara godišnje.
 
Porez će najviše biti smanjen najbogatijim Amerikancima, navodi se u analizi. Oko jedan odsto najbogatijih, porodice koje zarađuju oko 700.000 dolara godišnje, plaćaće u proseku 129.000 dolara manje.
 
Trampovi republikanci osporavaju da će njihov plan više pomoći bogatima nego srednjoj klasi i navode da su kritike preuranjene pošto je plan, objavljen prošle nedelje, nepotpun.
 
Prema objavljenom planu, broj poreskih kategorija, odnosno broj stopa oporezivanja biće smanjen sa sedam na tri, ali za sada nije precizirano koje zarade će biti u kojoj od tri kategorije. Najniža poreska stopa biće povećana sa 10 na 12 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet