Istraga zbog tvita magazina o Sebastijanu Kurcu: Napokon moguće ubiti bebu Hitlera

Austrijska policija pokrenula je istragu povodom tvita nemačkog satiričnog magazina, koji prikazuje sliku lidera Austrijske narodne partije (OVP) Sebastijana Kurca, koja je precrtana i ispod koje piše "Napokon moguće: Ubiti bebu Hitlera".
Tvit je objavljen samo dan nakon održanih parlamentarnih izbora u Austriji na kojima je najviše glasova osvojila Kurcova OVP. Kako "Politiko" navodi, tvit se najverovatnije odnosi na stari eksperiment: "Ako biste mogli da se vratite unazad, da li biste ubili bebu Hitlera".
 
Osim bečke policije, tvit istražuje i regionalna policija za borbu protiv terorizma i obaveštajne službe.
 
U ponedeljak ni Kurc niti bilo ko iz njegove stranke nije bio dostupan za komentar.
  • Da mogu

    17.10.2017 09:39
    Da mogu da ubijam bebu Hitlera to bi značilo da mogu da odem do/po njega.
    Mislim da bebu nema potrebe ubijati, lepo bi ga usvojio i probao da ga usmerim u pravom pravcu, njemu je sigurno falilo ljubavi dok je bio mali. Naravno držao bih ga na oku, ništa lakše nego ga kasnije sredii...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet