SAD protiv rezolucije za zabranu veličanja nacizma

SAD planiraju da glasaju protiv rezolucije Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje veličanje nacizma, saopštio je Stejt department.
SAD protiv rezolucije za zabranu veličanja nacizma
Foto: Pixabay
Zvaničnici navode da "zabrane slobode govora i drugi problemi u toj rezoluciji čine nemogućim za SAD da podrži taj dokument".
 
Ova rezolucija koju je predstavila Rusija, poziva sve države članice UN da zabrane pronacistički govor i organizacije i da uključe i druge zabrane pri govoru i izlaganjima u skupštini.
 
SAD, kako navode agencije, svake godine glasaju protiv te rezolucije zajedno sa "šačicom" drugih, dok države Evropske unije obično ostaju suzdržane. Rezolucija, navodi se, svake godine bude većinski usvojena, ali obično "uz malo galame".
 
Međutim, dodaje se da bi ove godine moglo da nastane veće komešanje prilikom američkog glasa protiv rezolucije, s obzirom na to da je ovo prva godina glasanja od kako je predsednik Donald Tramp preuzeo funkciju. Do toga bi moglo da dođe zbog optužbi na Trampov račun da nije dovoljno oštar prema neonacistima.
  • posto su

    17.11.2017 12:15
    u sustini gori od
    Nacista i ubili i ubijace jos milione ljudi sirom sveta jer se jos vise naoruzavaju znaju sta su i brane sebe
  • dragan

    16.11.2017 22:55
    dedovi naši...
    "dok države Evropske unije obično ostaju suzdržane"
    džaba su nam dedovi ginuli...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet