Mugabe odbio da podnese ostavku

Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe, koji je na vlasti 37 godina, odbio je da podnese ostavku na sastanku s generalima posle vojnog udara u zemlji, naveli su izvori bliski vojsci.
"Danas su se sastali, ali je on odbio da podnese ostavku. Mislim da pokušava da dobije na vremenu", rekao je neimenovani vojni izvor. Mugabe je od juče u kućnom pritvoru pošto je vojska preuzela kontrolu nad zemljom. 
 
Predsednik Mugabe, rođen 21. februara 1924. godine, bio je posle sticanja nezavisnosti Zimbabvea najpre premijer, od 1980. do 1987, a od te godine je šef države. 
 
Kontroverznog predsednika, nacionalnog heroja oslobađanja Zimbabvea od kolonijalne vladavine, optužuju za nasilno gušenje opozicije i uništavanje zemlje. Poznat je i po zapaljivim uvredama upućenim Zapadu, svojim protivnicima i novinarima. 
 
Zbog svog načina vladanja i odgovornosti za stanje u Zimbabveu kojim vlada čvrstom rukom, od 2002. na meti je evropskih i američkih sankcija. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet