Grabar Kitarović: Još će vode proteći Dunavom dok Hrvatska i Srbija postanu prijateljske

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je jutros u Vukovaru da su u odnosima Srbije i Hrvatske napravljeni neki pomaci, ali i da će "puno vode proteći Dunavom dok dve države postanu prijateljske".
"Puno sam puta rekla da će još vode proteći Dunavom pre nego što će Hrvatska i Srbija moći da kažu da su prijateljske zemlje. To, medjutim, ne znači da ne smemo da razgovaramo. Naravno, naša je odgovornost da razgovaramo i rešavamo otvorena pitanja, posebno bolno pitanje nestalih kao humanitarno pitanje koje moramo rešiti što pre", rekla je Grabar-Kitarović na pitanje o odnosu Srbije i Hrvatske.
 
Navela je da se danas u Vukovaru treba pokloniti žrtvama, ali da pre svega treba obezbediti budućnost grada i da ljudi u njemu ostanu.
 
Hrvatski državni vrh prisustvuje u Vukovaru obeležavanju 26. godišnjice pada tog hrvatskog grada u koji su posle tromesečne opsade ušli pripadnici Jugoslovenske narodne armije (JNA) i srpskih paravojnih formacija. Vukovar je pod opsadom bio 87 dana, od avgusta do novembra.
 
Prema podacima vukovarske bolnice, tokom opsade poginule su 1.624 osobe, a ranjeno više od 2.500. JNA je iz bolnice izvela ranjenike koji su ubijeni na Ovčari u noći između 20. i 21. novembra 1991.
  • Prle

    18.11.2017 19:36
    Istina
    Kakav bi to IDIOT bio kad bi hteo da bude "prijatelj sa svojim Koljacima" daleko vam lepa kuca!
  • Pihtijoguzi

    18.11.2017 14:18
    politika
    Nema prijateljstva jer tako odgovara vladajućim krugovima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.