Todorić predložio da ga ispitaju britanski istražitelji

Advokat osnivača posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor, Ivice Todorića koji je u Londonu, izjavio je danas da je Todorić predložio da ga ispitaju britanski istražitelji.
"On je ponudio takvu mogućnost, videćemo da li se to može realizovati“, rekao je advokat Čedo Prodanović. On je rekao i da ne zna da li bi Todorić mogao da bude ispitan putem video veze.
 
Hrvatsko tužilaštvo je pokrenulo istragu u slučaju Agrokor kojom je obuhvaćeno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili (Baker Tilly) koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.
 
Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a među osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. Sumnja se da su, zajedno s ostalim osumnjičenima, Ivici Todoriću omogućili pribavljanje više od 1,14 milijardi kuna protivpravne dobiti.
 
Istražni sudija u Zagrebu jedino je Ivici Todoriću odredio istražni zatvor, a pošto je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, za njim je raspisana poternica. Todorić se početkom meseca odazvao pozivu londonske policije nakon čega je uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje. Potom se pred britanskim sudom izjasnio protiv izručenja Hrvatskoj i pušten je na slobodu uz kauciju od 100.000 funti.
 
Iduće ročište u Londonu zakazano je tek za mart 2018. Osnivač Agrokora od početka istrage tvrdi da je žrtva političkog progona.
  • Zivan

    21.11.2017 19:56
    S obzirom da u Hrvatskoj politika oblikuje slučaj Agrokor tako da se prikazuje onako kako odgovara stranci na vlasti, zahtev ima osnova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.