Buenos Ajres dobio Trg Republike Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svečano je u Buenos Ajresu otvorio Trg Republika Srbija, rekavši da to predstavlja dodatni podsticaj daljem razvoju odnosa Srbije i Argentine.
Svečanom otvaranju Trga Srbija u sredu prisustvovala je prva potpredsednica skuptštine glavnog grada Argentine Karmen Poljedo, predstavnici srpske dijaspore, vikarni episkop eparhije latinoameričke Kiril (Bojović), i predstavnici diplomatskog kora, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
 
U kraćem izlaganju, šef srpske diplomatije ukazao je na važnost veza i saradnje Srbije i Argentine, prijateljske veze i tradiciju dobrih odnosa koji krase dve države i njihove narode. Dačić rekao da otvaranje Trga Republika Srbija predstavlja novu inspiraciju i pruža "dodatni podsticaj daljem svestranom razvoju odnosa Srbije i Argentine u budućnosti", navedeno je u saopštenju.
 
Dačić je najavio da će sledeće godine, na 90. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Argentine, argentinski šef diplomatije posetiti Srbiju.
  • :)

    23.11.2017 12:15
    Ovde su stavili lepšu sliku :)

    https://www.ekapija.com/after-workhours/1950696/buenos-ajres-dobio-trg-republike-srbije
  • besan ker

    23.11.2017 11:05
    Dajte da vidimo sliku trga, garant je neka neosvetljena kaljuga od 50 kvadrata gde lokalni pijanci vrše veliku nuždu kad prigusti. Voleo bih da grešim...
  • Skretničar

    23.11.2017 09:41
    Budući da je peronizam latinoamerički vid fašizma, a Srbija voli četnike... Da, da, sasvim logično...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet