Osuđen na 472 godine zatvora zbog seksualne trgovine decom

Američki sud osudio je 31-godišnjeg Broka Frenklina na 472 godine zatvora zbog trgovine decom radi seksualnog iskorišćavanja, rekao je sudski zvaničnik.
 Osuđen na 472 godine zatvora zbog seksualne trgovine decom
Foto: Pixabay
Lokalni mediji su ocenili da je reč o rekordnoj kazni za trgovinu ljudima.
 
Frenklina je ranije ove godine sud u Koloradu proglasio krivim po 30 tačaka optužnice uključujući trgovinu maloletnicima i odraslim osobama, kao i podsticanje dečje prostitucije, prenosi Rojters pozivajući se na lokalne medije.
 
Televizija Foks 31 Denver navodi da je reč o najdužoj zatvorskoj kazni za trgovinu ljudima u američkoj istoriji. 
 
"Kaznom od 400 godina šalje se snažna poruka širom zemlje da nećemo tolerisati tu vrstu nasilja", rekla je Dženet Drejk, portparolka Kancelarije tužioca Kolorada. 
 
U optužnici je navedeno da je organizovana kriminalna grupa, čiji je Frenklin bio vođa, koristila narkotike i nasilje da bi kontrolisala devojke i primoravala ih na polne radnje. Dodaje se i da je grupa prodavala usluge devojaka na internetu. 
 
Banda se sastojala od sedam članova, od kojih su četvorica već bila osuđivana. Grupa "Polaris" koja se bori protiv ropstva, saopštila je da je primila prijave više od 22.000 slučajeva vezanih za seksualnu trgovinu u SAD tokom protekle decenije. 
 
Prema podacima Međunarodne organizacije rada, u svetu su više od 40 miliona ljudi žrtve trgovine ljudima, a oko četiri miliona njih je prisiljavano na seksualno iskorišćavanje.
  • dobrotvorka

    24.11.2017 22:13
    KLONIRANJE
    Strašno je njegovo NEdelo i svako normalan će se složiti sa doživotnom robijom. Naravno neki će mu poželeti da što duže poživi... ali 472 godine! Amerikanci, kada ćete da se uozbiljite?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.