Nekoliko snažnih zemljotresa u Iranu

Zemljotres magnitude šest stepeni pogodio je istok Irana, blizu grada Kerman, saopštio je Američki geološki institut (USGS).
Nekoliko snažnih zemljotresa u Iranu
Foto: Pixabay
Potres je registrovan na dubini od 10 kilometara, oko 58 kilometara severoistočno od Kermana. USGS navodi da je desetak minuta kasnije usledio i drugi potres, magnitude pet stepeni.
 
Seizmološki centar univerziteta u Teheranu izvestio je o zemljotresu jačine 6,1 za kojim su sledili potresi jačine 5,1 i četiri stepena.
 
Saopšteno je da za sada nema izveštaja o žrtvama, ali ima materijalne štete na kućama.
 
Prema rečima jednog zvaničnika, putevi do nekih sela su blokirani a zidovi starijih zgrada su se urušili. U Kermanu je oformljen krizni štab, a na licu mesta u okolnim selima su i ekipe Crvenog krsta i policije.
 
U zemljotresu koji je pre tri nedelje pogodio provinciju Kermanšah, na zapadu Irana, stradalo je 505 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.