Stotine letova u Britaniji i Nemačkoj otkazano zbog nevremena

Stotine letova je danas otkazano, preusmereno ili odloženo širom Velike Britanije i Nemačke zbog nevremena.
Nevreme u Velikoj Britaniji i u drugim zemljama je izazvalo velike probleme za desetine hiljada putnika.
 
Stotine letova je otkazano ka i sa aerodroma Hitrou i Stansted u Londonu, aerodroma u Birmingemu i aerodroma Ist Midlands u Lesterširu. Aerodromi Stansted i Luton su u prvoj polovini dana bili zatvoreni.
 
Jaki vetrovi duvaju na zapadoj obali Velike Britanije, pre svega u Velsu, a u Londonu i na jugu Engleske očekuju se naleti vetra do 110 kilometara na čas.
 
I u Nemačkoj su zabeleženi problemi u avio-saobraćaju, a prema rečima portparola aerodroma u Frankfurtu, više od 300 letova je otkazano, a stotine odloženo zbog snega i leda koji su blokirali piste na tom najvećem nemačkom aerodromu.
 
Aerodrom u Diseldorfu bio je zatvoren nekoliko sati tokom popodneva. Istovremeno, železnički saobraćaj je odložen, preusmeren ili otkazan širom pokrajine Severna Rajna-Vestfalija.
 
Španija i Portugalija su izdale upozorenja zbog jake kiše i vetrova dok se oluja Ana približava Pirinejskom poluostrvu s Atlantskog okeana.
 
U Španiji je proglašen "crveni" meteoalarm, a najveća pretnja bezbednosti gradjana biće jaki vetrovi koji bi u planinskim delovima i na severozapadu zemlje mogli da dostignu brzinu od 120 kilometara na čas. U Portugaliji je takodje izdato upozorenje visokog rizika zbog jakih vetrova u severnom i centralnom delu zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet