Zvaničnici eksploziju na Menhetnu povezuju sa terorizmom

Najmanje četiri osobe, uključujući i osumnjičenog za napad, povređene su danas u eksploziji u njujorškom metrou, koju američki zvaničnici povezuju sa terorizmom.
Zvaničnici eksploziju na Menhetnu povezuju sa terorizmom
Foto: Pixabay
Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je da današnja eksplozija u Njujorku predstavlja pokušaj terorističkog napada.
 
Policija je saopštila da je improvizovana eksplozivna naprava eksplodirala u podzemnom prolazu za pešake između Sedme i Osme avenije i 42. ulice. Visoki zvaničnik policije Džejms O'Nil rekao je da se ekspolzija u metrou u Njujorku smatra incidentom povezanim sa terorizmom.
 
Neimenovani policijski zvaničnik rekao je prethodno za agenciju AP da je bomba u trenutku eksplozije bila vezana za telo napadača. Tri osobe su lakše povređene, kao i osumnjičeni za napad koji je priveden. Mediji su najpre preneli da je do eksplozije došlo na autobuskom stajalištu na Menhetnu, a kasnije su se pojavile informacije da se incident dogodio na stanici podzemne železnice.
 
Saobraćaj u podzemnoj železnici ispod Tajms skvera je ograničen zbog policijske akcije, a neki putnici su evakuisani iz predostrožnosti. Bela kuća je saopštila da je predsednik SAD Donald Tramp obavešten o incidentu na Menhetnu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet