U Moskvi se ograničava prodaja alkohola tokom praznika

U Moskvi će od 30. decembra do 9. januara na snazi biti ograničenje podaje alkohola, najavili su ruski zvaničnici.
U Moskvi se ograničava prodaja alkohola tokom praznika
Foto: Pixabay
Prodaja alkohola biće ograničena na mestima javnih okupljanja i u okolini festivalskih lokacija.
 
U Rusiji se poslednjih nedelja vodi rasprava o tome da li i kako treba sprečiti prodaju alkoholnih pića vidno pijanim građanima. Neki su za, neki protiv, a neki upozoravaju da bi sprovođenje takve zabrane naišlo na niz poteškoća.
 
Tako Valerij Rjazanski iz Saveta Federacije podržava predlog Ministarstva zdravstva za zabranu prodaje alkoholnih pića pijanim građanima, ali upozorava da bi se pritom mogle pojaviti poteškoće normativno-pravnog karaktera.
 
Ranije je Ministarstvo zdravlja predložilo izmene saveznog zakona kojima bi se uvela nova pravila za trgovanje alkoholom, prema kojima bi prodavci u radnjama, ugostiteljskim objektima i na drugim javnim mestima mogli da odbiju prodaju alkohola poprilično pijanim građanima.
 
Rjazanski je podsetio da se već duže vreme raspravlja o tome da li pijanim osobama treba dopustiti ulazak u metro ili avion.
 
"To je pitanje konstantno na ivici konflikta", dodao je Rjazanski. 
 
On upozorava da je nejasno kako bi se procenjivao stepen opijenosti, te da bi bilo teško poslati policajca ili drugu službenu osobu u sve prostore u kojima se prodaje piće, kako bi se zaštitili prodavci od mogućih nasrtaja odbijenih kupaca.
 
"Predlog je pozitivan, ali dvoumim se može li zaživeti s obzirom na pravno-normativnu regulaciju", kazao je parlamentarac i dodao da smatra neophodnim da se pijanim ljudima objasni da odustanu od nabavke alkohola.
  • Ns 49

    13.12.2017 09:03
    Da li je tačno da je general Vrangel kazao da Rusi ne piju kapljice kao Francuzi?
    Neki Rusi dolazili u moje sportsko udruženje i tražili rakiju i to da piju iz velikih čaaša. Svi traže da im uvedemo sankcije pa ću tražiti da im uvedemo i da piju rakiju iz malih čašica kao što je i običaj. Ne znam zašto bi oni bili povlašćeni a kako kaže naš predsednik Vučko Zapad će nas bolje gledati ako im uvedemo sankcije pa eto im.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet