Ukrao jaknu i dokumenta vozaču saniteta, pa mu tražio 500 maraka

A. P. iz Foče uhapšen je zbog sumnje da je ukrao jaknu, odnosno uniformu vozača saniteta Doma zdravlja u Gackom, u kojoj su bila i lična dokumenta, a zatim je tražio 500 maraka kako bi mu vratio ukradene stvari.
Ukrao jaknu i dokumenta vozaču saniteta, pa mu tražio 500 maraka
Foto: Pixabay
Izvor blizak istrazi je kazao da je lopov uhapšen u policijskoj sačekuši kada je došao da uzme novac za otkup ukradenih stvari.
 
"Vozač saniteta D. R. je krađu i pokušaj iznude prijavio policiji, pa je organizovano hapšenje. Vozač je lopovu, nakon što je sve ispričao policiji, umesto 500 ponudio 400 maraka i on je na to pristao. Kada je došao na dogovoreno mesto, A. P. su čekali policajci i stavili mu lisice na ruke", kazao je izvor blizak istrazi.
 
Osumnjičeni je jaknu od D. R. ukrao 12. decembra u  Foči. On je iskoristio momenat kada je vozač izašao na kratko iz vozila i ušao u obližnju prodavnicu. Prema nezvaničnim informacijama, A. P. je u policiji pokušao da sa sebe skine krivicu, pa je rekao da je jaknu našao kod Doma zdravlja u Foči.
 
U Policijskoj upravi Foča, navodeći inicijale, kazali su da im je ovaj slučaj prijavljen 12. decembra i da osumnjičenog terete za krađu.
 
"Vozač D. R. iz Gacka policiji je rekao kako mu je nepoznato lice ukralo radnu uniformu iz vozila saniteta. Naveo je da ga je zatim muškarac 14. decembra pozvao putem telefona i tražio otkup za jaknu u kojoj su se nalazila sva njegova lična dokumenta. Policija je na osnovu tih informacija i drugih dokaza organizovala zasjedu pa je ubrzo uhapsila A. P. zbog sumnje da je počinio krađu. Kod njega su pronađena lična dokumenta D. R", rekli su u PU Foča.
 
Dodali su da je o ovom događaju tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da se preduzmu mere na dokazivanju i kompletiranju predmeta u vezi sa krivičnim delom krađe. Osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode.
 
"Glas Srpske" saznaje u policiji da je osumnjičeni poznat od ranije po činjenju krivičnih dela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.