VIDEO: Starija žena pokušala da zaustavi okršaj Palestinaca i izraelske vojske

Nepoznata starija žena pokušala je da zaustavi okršaj mladih Palestinaca i izraelske vojske u Vitlejemu.
Protesti Palestinaca protiv izraelske okupacije, a u svetlu američkog priznanja Jerusalema kao glavnog grada Izraela, ušli su u drugu sedmicu. Reporter ruskog RT-a snimio je u subotu neobičan detalj - u "ničiju zemlju" između izraelske vojske i palestinskih demonstranata ušetala je starica koja je pokušala da zaustavi okršaj.
 
Starica je snimljena kako pokušava da urazumi sukobljene strane da ne koriste silu, naizmenično hodajući od Izraelaca do Palestinaca moleći za prekid sukoba. Ona je sigurno smetala pojedinima, pa ju je u jednom trenu muškarac s palestinske strane udario i oborio na pod, dok joj je drugi pomogao da ustane.
 
Protesti su nasilni i do sada su ubijene najmanje četiri osobe, dok je njih nekoliko stotina povređeno.
 
Podsećamo, Trampova odluka o priznanju Jerusalema vrši svojevrsno cementiranje trenutnog stanja koje ne ide u prilog Palestini. Naime, zapadni deo grada Izrael je anektirao 1948. godine, dok je istočni deo grada okupirao 1967.
 
Vitlejem se takođe nalazi u Palestini, odnosno Zapadnoj obali koja je pod okupacijom Izraela.
 
  • Konstantin

    17.12.2017 19:36
    Baka
    Baka je pokazala mnogim "muškarčinama" ko ima muda !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet