Francuska tužila Amazon

Ministarstvo ekonomije Francuske tužilo je Amazon, zbog toga što je francuskim dobavljačima nametnuo nepoštene trgovinske odnose.
Tužba je podneta na osnovu rezultata istrage koju je sprovela nacionalna Agencija za kontrolu prevara, a Ministarstvo ekonomije traži da Amazon bude kažnjen sa deset miliona evra.
 
Istražitelji su utvrdili da je Amazon svojim komercijalnim partnerima u Francuskoj nametnuo niz štetnih odredbi, među kojima i pravo da jednostrano menja ili raskida ugovore.
 
Vlada Francuske želi da se aktivnosti velikih digitalnih platformi, kakva je Amazon, bolje i preciznije regulišu, da se osigura transparentnost njihovog poslovanja i obezbedi njihov lojalan odnos sa lokalnim kompanijama.
 
Iz sedišta kompanije Amazon nisu želeli da komentarišu tužbu.
  • Mhm...

    18.12.2017 20:54
    A za to vreme u Srbistanu...
    Nije ni kod nas drugačije.
    Veliki trgovinski lanci uslovljavaju dobavljačima, malim i velikim, ulazak u lanac besplatnim punjenjem prve police i pristankom na jednostrane ugovore.
  • zivan

    18.12.2017 15:23
    Velike kompanije se osećaju moćnima. Nije im dovoljna inače veliki profit, već pokušavaju da ga dodatno uvećaju raznim mahinacijama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet