"Laktalis" iz prodaje povukao milione proizvoda u 30 zemalja

Francuska kompanija Laktalis povukla je još nekoliko miliona proizvoda širom sveta nakon skandala u vezi sa prisustvom salmonele u mleku u prahu za bebe.
Ovaj skandal je pogodio 30 država, ali kompanija nije navela koje.
 
Grupa Laktalis prethodno je početkom decembra povukla nekoliko miliona proizvoda namanjenih bebama, a danas je saopšteno da se odluka o povlačenju "iz predostrožnosti" odnosi na sve proizvode iz fabrike u Kraonu, na zapadu Francuske, koji su proizvedeni od februara. 
 
Laktalis se u saopštenju izvinio kupcima navodeći da su istražitelji utvrdili da je problem nastao posle renoviranja u Kraonu početkom godine. Dodaje se da je proizvodnja u tom mestu obustavljena. 
 
Francuske vlasti su saopštile da je 26 beba imalo zdravstvene probleme početkom decembra i da se to povezuje s proizvodima kompanije Laktalis u kojima je pronađena salmonela. 
 
Francuska vlada početkom decembra objavila je listu zemalja na kojoj su, između ostalih, Velika Britanija, Kina, Pakistan, Bangladeš, Saudijska Arabija, Maroko, Sudan, Peru i Kolumbija, ali ne i SAD koje su veliko tržište kompanije Laktalis. 
 
Preduzeće "Amikus SRB" saopštilo je 11. decembra da iz predostrožnosti povlači iz prometa sa tržišta Srbije dijetetski proizvod "Celia Expert 2, serije 17COO12838", francuske kompanije Laktalis.
  • Ivana

    21.12.2017 15:44
    Zlo rađa zlo
    https://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=6

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.