Autobus uleteo u podzemni prolaz u Moskvi, petoro poginulo

Najmanje pet osoba je poginulo, a više od deset povređeno kada je autobus uleteo u pešački podzemni prolaz u Moskvi, javlja agencija "Tas".
Vozač kaže da su kočnice autobusa otkazale. S druge strane, rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da su četiri osobe stradale u nesreći.
 
Vozač autobusa rekao je da je pokušao da prikoči, ali da su kočnice otkazale, saopštio je Istražni komitet Rusije.
 
"Prema rečima vozača, autobus koji se nalazio na stajalištu, iznenada je sam počeo da se kreće. Pritom, uprkos njegovim pokušajima da zaustavi autobus, kočioni sistem nije radio i autobus je nastavio da se kreće", navodi se u saopštenju pres-službe Istražnog komiteta Rusije, a prenosi Sputnjik. Nesreća se dogodila u prometnoj oblasti u blizini metro stanice Slavjanski bulevar, kada je u prolazu bilo mnogo ljudi.
 
"Teroristički napad je isključen. Vozač nije mogao da kontroliše svoje vozilo", rekao je izvor iz policije za Tas.
 
U toku je istraga o okolnostima koje su dovele do nesreće, a policija je na licu mesta, navodi Sputnjik.
 
Spasilačke službe i vatrogasci su na licu mesta, a upućeno je i deset vozila Hitne pomoći. Helikopter evakuiše povređene, navodi Tas.
  • cuvar

    25.12.2017 21:08
    Informacije radi...kod teretnih vozila i autobusa ,kada kocnice otkazu vozilo samo stane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet