U Crnoj Gori u zemljotresu oštećeno 50 objekata

U jačem zemljotresu koji je danas pogodio Crnu Goru oštećeno je oko 50 objekata, dok je 10 porodica iz Plava potražilo alternativni smeštaj.
Predsednik Opštine Plav na čijoj je teritoriji bio epicentar zemljotresa, kazao je Televiziji Crne Gore da je desetak porodica zatražilo smeštaj van svojih domova, jer su oštećeni u zemljotresu i u njima se ne osećaju bezbedno.
 
Lokalna služba zaštite i spasavanja je saopštila da u zemljotresu nije bilo povređenih, kao i da su pozivi od građana dolazili zbog oštećenja uglavnom starijih kuća, fasada i dimnjaka. Najavljeno je da će precizni podaci o razmerama štete biti poznati naredne nedelje.
 
Zemljotres magnitude 5,2 pogodio je danas oko podne Crnu Goru i snažno se osetio na severpistoku zemlje, u Plavu, Beranama, Andrijevici, Gusinju, gde je izazvao paniku stanovništva, preneli su mediji.
 
Potres se osetio i u Podgorici. Direktorat za vanredne situacije poručio je građanima da "nema razloga za paniku", te da nadležne službe u više gradova na severu prikupljaju podatke o šteti.
 
Predsednik Vlade Duško Marković pozvao je lokalne i državne službe i sve druge institucije i ustanove da pojačaju svoju aktivnost i pomognu građanima koji su ugroženi današnjim zemljotresom. "Vlada i ja kao predsednik, bićemo uz građane Plava, Gusinja, Andrijevice i Berana, i pomoći u saniranju posledica zemljotresa koji je teže pogodio ove opštine", dodao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet