Pola miliona evra za izradu loga ministarstava u Austriji

Izrada loga za ministarstva u Austriji koštala su poreske obveznike čak pola miliona evra, tvrdi austrijska televizija "Puls 4".
Pola miliona evra za izradu loga ministarstava u Austriji
Foto: Pixabay
Dok u susednoj Nemačkoj sva ministarstva imaju identičan logo sa različitim imenima, u Austriji svako ministarstvo ima svoj zaseban logo, tako da vlada pravo "šarenilo", a televizija je ukazala na suludo trošenje državnog novca.
 
Najskuplji logo ima Ministarstvo finansija (BMF) koji je koštao čak 107.000 evra, a od ranijeg se razlikuje veoma malo. Logo Ministarstva za žene i omladinu koštao je državu 28.000 evra, a Ministarstva inostranih poslova 34.000 evra.
 
Među skupljima je i logo Ministarstva unutaršnjih poslova koji je koštao državu 54.000 evra. Izmena loga Ministarstva poljoprivrede, takozvanog Ministarstva "života", koji se sastoji od znaka "L", u kojem je u prvobitnom stanju bila samo "trava", a u novoj verziji cvet koji raste u travi, koštala je poreske obveznike 90.000 evra.
 
Uz to treba dodati da svaka izmena sa sobom povlači i promenu loga na zvaničnim dokumentima, što dodatno povećava troškove.
 
Najjeftiniji logo je onaj Ministarstva za socijalna pitanja. On državu nije koštao ništa, pošto ga je izradio službenik te ustanove u svoje radno vreme.
 
Ostaje da se vidi da li će nova vlada, pošto je menjala nadležnosti pojedinih ministarstava, trošiti novac na novi logo istih ili će zadržati stare, pošto je štednja visoko na listi prioriteta kabineta kancelara Sebastijana Kurca.
  • Glup Soon

    12.01.2018 16:33
    Pa...
    Ako je i od Ku*ca, njihovog predsednika, mnogo je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet