Žene u Saudijskoj Arabiji prvi put na fudbalskim stadionima

Žene u Saudijskoj Arabiji od petka mogu da gledaju fudbalske utakmice na stadionu, što je najnovija odluka vlasti koja govori o otvaranju društva, prenose svetski mediji.
Žene u Saudijskoj Arabiji prvi put na fudbalskim stadionima
Foto: Pixabay
Arij al-Gamdi je godinama navijala za svoj fudbalski klub ispred televizijskog ekrana u svom domu u Džedi. U petak je konačno mogla da ih bodri s tribina. "Došla sam na stadion s ocem i s bratom. Svi smo navijači al-Ahlija", rekla je ta studentkinja.
 
"Danas ćemo prvi put prenijeti atmosferu iz doma na stadion, daleko od tv-ekrana koji ne daju potpunu sliku i ne mogu nam preneti navijačku atmosferu", dodaje ta devojka u tradicionalnoj crnoj abadži, dugom ogrtaču koji se navlači preko odeće.
 
Prve navijačice došle su na stadion gotovo dva sata pre početka utakmice saudijske profesionalne lige između al-Ahlija i al-Batina.
 
Od juna 2017. Saudijkama je dozvoljeno i da upravljaju automobilima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.