Postupak protiv 1.000 mladih zbog seksualog videa na Fejsbuku

Sudski postupak pokrenut je protiv više od 1.000 mladih u Danskoj, zbog širenja video snimka o seksualnom odnosu dvoje petnaestogodišnjaka preko Fejsbuka, saopštile su danas vlasti.
Postupak protiv 1.000 mladih zbog seksualog videa na Fejsbuku
Foto: Pixabay
Kompanija Fejskbuk je prijavila američkim vlastima čim je obaveštena o postojanju dva video snimka i jedne fotografije iz 2015. godine, koji prikazuje da petnaestogodišnji dečak i devojčica imaju dobrovoljni seksualni odnos, a zatim je Europol obavestio danske vlasti.
 
Snimci su preneti preko te društvene preže između 2015. godine i jeseni 2017. i podelili su ih oko 800 dečaka i 200 devojčica, uglavnom izmedju 15 i 20 godina.
 
Policija je saopštila da je pokrenula postupak protiv svakog od njih. "Radi se o vrlo opsežnom i kompleksnom slučaju, čija istraga je dugo trajala upravo zbog velikog broja osoba koje se sudski gone", naveo je u saopštenju inspektor i šef policije u Nordsjelanu Lau Tigesen.
 
Iako je u Danskoj dozvoljeno godište za dobrovoljni seksualni odnos 15 godina, zakon zemlje navodi da širenje poruka seksualne prirode koje uključuju osobe mlađe od 18 godina, predstavlja kršenje zakona o dečjoj pornografiji, što je kažnjivo i do šest godina zatvora.
 
Ukoliko se utvrdi da su krivi, osumnjičeni u ovom slučaju bi mogli da dobiju novčanu kaznu ili uslovnu kaznu zatvora od 20 dana koja će deset godina ostati zavedena u njihovom sudskom predmetu, navela je policija.
 
"Ovaj slučaj shvatamo vrlo ozbiljno jer ima ozbiljne posledice za osobe na koje se odnosi, od trenutka kada se ovaj tip dokumenta proširi", rekao je Tigesen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.