Brisel traži smanjenje cena rominga na Zapadnom Balkanu

Evropska komisija organizovala je u Briselu sastanak telekomunukacionih operatera sa prostora Zapadnog Balkana.
"Tražili smo od kompanija iz regiona da istraže mogućnosti smanjenja cena rominga među zemljama Zapadnog Balkana", kaže portparolka Evropske komisije Natali Vandajstat.
 
Sastanak je organizovala komesarka Marija Gabrijel zadužena za digitalnu ekonomiju i društvo, a razgovaralo se o telekomunukacionom tržištu u regionu.
 
"Tražimo od kompanija u regionu da istraže moguće opcije, kao što su dobrovoljni komercijalni sporazumi ili drugi, kako bi se smanjile cene rominga među zemljama Zapadnog Balkana. Kompanije su se dogovorile da svoje predloge razmotre sa Komisijom tokom narednih nedelja", poručila je Vandajstat.
 
Ona je podsetila da je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker tražio da se ojačaju odnosi EU sa Zapadnim Balkanom i da u tom cilju Komisija želi da, između ostalog, olakšaju proces promena i ohrabri pozitivne pomake u oblasti telekomunikacionog tržišta u regionu.
 
Premijer Bugarske Bojko Borisov, čija zemlja sada predsedava Savetom EU, najavio je da će se, za početak, raditi na smanjenju cena rominga na Zapadnom Balkanu, a u cilju i po ugledu na potpuno ukidanje tarifa za roming među zemljama EU. Plan za takve korake trebao bi biti predstavljen na sledećem samitu EU Zapadni Balkan, koji će biti održan u maju u Sofiji.
  • Odgovor

    16.01.2018 14:12
    @G
    Na[a vlada i ministarstvo sa saobraćaj i telekomunikacije je odgovorno ya pona[anje svih provajdera i telekom operatera na ovom području.
    Cene roaminga su u bliskoj vezi sa redovnim cenama mobilnih operatera.
    Dokazane su i prevare u okviru 2 godišnjih ugovora i takozvanih paketa, prilikom otkaza.
    Zapadni Balkan je Srbija, između ostalih, jer ne postoje balkanske zemlje zapadnije od Srbije, tamo je već EU.
    Tri puta su nam skuplje usluge.
    Veoma dobro znam šta komentarišem, možda vi imate drugih interesa za takav komentar.
    Svima ste dobro poznati po svom pseudonimu G.
    Može se reći da ste uvek u sukobu sa čitanijim komentarima, i verovatno po vašem unutrašnjem utisku - slavnijim.
    Tu ima nekog kompleksa.
  • Nervirach

    16.01.2018 13:02
    Ah ta zla Evropa. Jos svi beze tamo.
  • Vraška šunka

    16.01.2018 12:07
    Oprosti za kung-fu
    Prokleta EU, hoće da nas načisto upropasti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet