Sveštenik osuđen na 14 godina zatvora zbog zlostavljanja dece

Sud u Priozersku, u ruskoj Lenjingradskoj oblasti, osudio je sveštenika Gleba Grozovskog na 14 godina zatvora zbog zlostavljanja dece u kampovima Ruske pravoslavne crkve u Rusiji i Grčkoj.
Sudija Ljudmila Jašgina saopštila je odluku suda kojom se Grozovski proglašava krivim i osuđuje na 14 godina zatvora.
 
"Razumem presudu i uložiću žalbu na odluku suda. Ovo nije kraj. Videćete da će se situacija promeniti", izjavio je Grozovski.
 
Tužilaštvo je zahtevalo kaznu u trajanju od 15 godina, kao i oduzimanje prava da se on uključuje u aktivnosti povezane sa dečjim vaspitanjem. Grozovski se nije izjasnio da je kriv i odbacio je sve optužbe kao apsurdne.
 
Prema izveštajima istražilaca, Grozovski, koji je vršio službu sveštenika 2011. godine u Katedrali Vaznesenja Gospodnjeg u Carskom Selu, u blizini Sankt Peterburga, seksualno je zlostavljao maloletnu devojku, a 2013. je izvršio sličan čin nad dve devojčice u pravoslavnom dečjem kampu u Grčkoj.
 
Ruski sveštenik je nakon pokretanja istrage pobegao iz zemlje, nakon čega je uvršten na listu traženih osoba, a 2016. je doveden nazad u Sankt Peterburg iz Izraela.
 
Izvori iz Ruske pravoslavne crkve su ranije izjavili da će odluka o razrešenju Grozovskog biti donesena nakon izricanja sudske presude.
  • Puste

    17.01.2018 11:57
    želje
    Evo ja bih poželeo da svi (ne bitno kojeg su životonog poziva) koji su se ogrešili o decu budu procesuirani po zakonu a ne po "ugledu" koji imaju...
    SPC javi se da čujemo vaše mišljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.