Britanija dobila ministarku za usamljenost

Britanija je imenovala ministra za usamljenost kako bi se nastavio rad ubijenog poslanika Džo Koks i rešio problem izolovanosti, sa kojim se suočava svaka deseta osoba u zemlji.
Britanija dobila ministarku za usamljenost
Foto: Pixabay
Novu funkciju obavljaće ministarka sporta Trejsi Krauč uporedo sa postojećim poslom. Ona će osmisliti strategiju za rešavanje ovog problema, za koji istraživači kažu da je povezan sa demencijom, ranim mortalitetom i visokim krvnim pritiskom.
 
Koksovu je ubio desničarski ekstremista 2016. godine, nakon što je obavljala funkciju poslanice nešto više od godinu dana.
 
Većina ljudi starijih od 75 godina žive sami, a oko 200.000 starijih osoba u Britaniji nisu razgovarali sa prijateljem ili rođakom duže od mesec dana, navodi se u Vladinim dokumentima.
 
Većina lekara u zemlji svakog dana primi između jednog i pet pacijenata koji traže pomoć jer su usamljeni, saopštila je "Kampanja za okončanje usamljenosti", mreža koja se bavi rešavanjem ovog problema. Koksova je osnovala komisiju za razmatranje ovog pitanja neposredno pre nego što je ubijena i pozvala je Vladu da imenuje ministra koji bi se bavio ovom temom.
  • profesor

    17.01.2018 17:26
    Već viđeno
    Leteći cirkus Monti Pajtona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.