Nakon krivljenja demokrata za blokadu, Tramp odbija pregovore o imigracijama

Američki predsednik Donald Tramp neće početi pregovore o imigraciji sve dok demokrate ne pristanu da otklone finansijsku blokadu vlade, saopštila je Trampova portparolka Sara Sanders.
Nakon krivljenja demokrata za blokadu, Tramp odbija pregovore o imigracijama
Foto: Pixabay
"Predsednik neće pregovarati o imigracionoj reformi sve dok demokrate ne prestanu da igraju igre i dok ne odblokiraju vladu", rekla je Sanders, prenosi Rojters.
 
Tramp je ranije danas okrivio demokrate zbog toga što je američka vlada protekle noći ušla u finansijsku blokadu.
 
"Demokrate su daleko zabrinutije zbog ilegalnih migranata nego što ih brine naša velika vojska ili bezbednost na našim opasnim južnim granicama. Lako su mogli da se dogovore, ali su odlučili da idu na politiku blokade", napisao je Tramp na Tviteru.
 
Američki potpredsednik Majk Pens takođe je ranije danas okrivio demokrate za neuspeh Kongresa da spreči finansijsku blokadu vlade SAD.
 
Američka vlada ušla je od ponoći u finansijsku blokadu nakon što demokrate i republikanci nisu uspeli da postignu dogovor o rebalansu budžta za koji su demokrate htele da vežu takozvani program DAKA (DACA), donet u vreme Baraka Obame, a koji imigrantima koji su ilegalno došli u SAD kao maloletni i odrasli u Americi omogućava da produžavaju boravak na svake dve godine dok njihov status ne bude trajno rešen.
 
Pošto oba doma američkog Kongresa do ponoći nisu postigla dogovor o usvajanju predloga za nastavak finansiranja federalne vlade u Vašingtonu, došlo je do finansijske blokade.
 
Blokadom vlade neće biti obuhvaćene agencije, programi i usluge koju finansira federalna vlada čiji se rad smatra neophodnim, poput policije i vojske, ambasada i slično, dok će zaposleni u agencijama i ministarstvima koja se ne smatraju od vitalnog značaja prestati da rade sve dok Kongres ne bude uspeo da usvoji zakon o federalnom budžetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.