VIDEO: Raste broj žrtava požara u praškom hotelu, hospitalizovani i vatrogasci

Bilans požara u hotelu u Pragu porastao je na tri osobe, pošto je tokom noći preminuo jedan od petoro teško povređenih, a stanje još jednog povređenog je kritično, kazao je Češkom radiju portparol Opšte fakultetske bolnice u Pragu Mihal Šnajder.
"Primili smo četiri pacijenta, dva lakše i dva teže povređena, jedan pacijent je tokom noći preminuo, drugome je ugrožen život", kazao je danas Šnajder.
 
Požar je izbio u hotelu Jurostars David blizu Vltave i Narodnog pozorišta u subotu uveče i u njemu su gorela dva sprata.
 
Dve osobe poginule su još pre dolaska vatrogasaca, dok je jedan od povređenih preminuo u nedelju u bolnici. U požaru je povređeno devet ljudi, od toga petoro teže, ekipe hitne pomoći su morale da oživljavaju četiri osobe na licu mesta, a među povređenima su i dvojica vatrogasaca koji su propali kroz pod u plamenu na niži sprat.
 
"Vatrogasci su iz zadimljenih prostora hotela izveli i evakuisali 34 osobe", kazao je portparol praških vatrogasaca Martin Kavka.
 
 
Prema prvim nezvaničnim informacijama, požar je izbio u prizemlju zbog kvara klima uređaja, vatrogasci su bili na mestu za tri minuta, a postepeno je zbog jačine požara na mesto pozvano 17 vatrogasnih ekipa koje su uspele za tri sata da ugase požar. Nakon ponoći je istragu mogla da počne policija.
 
Evakuisani gosti hotela, mahom strani turisti, prenoćili su u drugom hotelu istog vlasnika, takođe u centru Praga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet