Srednjoškolac izvodio eksperiment, pa razneo zid

Splitski srednjoškolac lakše je povređen u eksploziji koja se dogodila u nedelju, u stanu na splitskom Spinutu, kada je izvodio hemijski eksperiment u kuhinji, prilikom čega je urušen jedan zid, saznaje Hina od policije i vatrogasaca.
Srednjoškolac izvodio eksperiment, pa razneo zid
Foto: Pixabay
Niko od članove njegove porodice nije povređen, navode isti izvori.
 
Eksplozija se dogodila nešto pre 20 časova u Fra Boninoj ulici gde je 17-godišnjak u stanu svojih roditelja, u kuhinji, izvodio hemijski eksperiment. U jednom momentu došlo je do eksplozije u kojoj se urušio zid između kuhinje i dnevnog boravka, u kojem su u tom trenutku bili mladićevi roditelji i deda.
 
Mladić je u eksploziji zadobio lakše opekotine lica, i vozilom Hitne pomoći prevezen je u KBC Split, a članovi njegove porodice prošli su bez povreda.
 
U policiji kažu da osim oštećenja zida nema veće štete.
 
Odmah nakon eksplozije pozvani su vatrogasci koji su dobili dojavu da dimi iz podruma. Akcijom je na terenu rukovodio Duško Perišić iz Javne vatrogasne stanice Splita.
 
"Kada smo ušli u stan bilo je puno dima. Videli smo i taj razrušeni pregradni zid. Momak je bio u šoku. Oči su mu bile crvene, deo kose nagoren, pa sam odmah zvao Hitnu pomoć. Stan smo pregledali eksploziometrom nakon čega smo ga ispraznili od ljudi i provetrili. Zvali smo i radnike HEP-a zato što su u eksploziji neke žice od struje ostale pod naponom, pa su to oni sredili da ne bi nekoga udarila struja", kazao je zapovednik Perišić.
 
Nezvanično se saznaje da je 17-godišnjak uzoran učenik i sportista.
  • ***

    22.01.2018 17:17
    Oće to
    Video u seriji kako to radi otpušteni profesor hemije, pa misli može to i u životu.
  • PravnikNS

    22.01.2018 13:15
    Sine Nebojša
    (Bez)opasna hemija. Da mi je samo znati šta je pokušao da smućka...
  • Nervirach

    22.01.2018 13:13
    Ljubi ga majka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet