CNN upozorio turiste da izbegavaju Dubrovnik u 2018.

Američki CNN objavio je spisak 12 turističkih destinacija koje bi ove godine trebalo izbegavati, a među njima je i Dubrovnik.
CNN upozorio turiste da izbegavaju Dubrovnik u 2018.
Foto: Pixabay
Iako je Dubrovnik godinama jedna od omiljenih destinacija američkih turista, CNN je ovaj hrvatski turistički biser označio kao lokaciju koju bi turisti u 2018. trebalo da izbegavaju.
 
Dubrovnik je završio na visokom trećem mestu CNN-ovih 12 destinacija kojih bi turisti trebalo da se klone ove godine, nakon Isle of Skye u Škotskoj i Barselone u Španiji.
 
UNESCO preti da će zbog ekstremno velikog broja turista Dubrovniku oduzeti status svetske baštine, navodi CNN i podseća da su zbog toga vlasti u Dubrovniku odlučile da preduzmu "drastične mere" kako bi se smanjio broj turista koji posećuju taj grad.
 
U Dubrovniku su tako odlučili, podseća CNN, da na 4.000 ograniče broj turista koji smeju da se popnu na čuvene gradske zidine u jednom danu, odnosno broj onih koji mogu da uđu u staro gradsko jezgro. U avgustu 2016. ta brojka je u jednom danu dosegla neverovatnih 10.388 ljudi, pri čemu je velik broj njih privukla činjenica da se upravo u tom mestu snimala serija Igra prestola.
 
Gradonačelnik Dubrovnika odlučio je da ograniči i broj kruzera koji ulaze u drevnu gradsku luku, navodi CNN, pa podseća da je 2016. s kruzera u grad došlo 800.000 ljudi, od čega je većina u gradu ostala tek tri sata.
 
Ostale destinacije koje bi, prema analizi CNN-a trebalo izbegavati su: Barselona, Venecija, grčko ostrvo Santorini, himalajska kraljevina Butan, čuveni Tadž Mahal u Indiji, Mont Everest, Maču Pikču u Peruu, Galapagosi Antarktik.
  • Kaćanka

    23.01.2018 22:01
    Sutra ce biti dodatak: obavezno posetite Lizare, Siget i Garavi Sor u Kacu!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.