VIDEO: Veliki antivladin protest u Tirani

U Tirani je danas održan protest albanske opozicije sa kojeg je lider Demokratske partije Albanije Ljuljzim Baša poručio premijeru Ediju Rami da treba da ode sa vlasti zajedno sa "nelegalnom vladom" koju vodi, a da na čelo zemlje treba da dođe "antimafijaška vlada".
Prema procenama lokalnih medija na mitingu, koji je okončan mirno nakon govora opozicionih lidera, bilo je oko 10.000 ljudi, opozicione stranke tvrde da je bilo između 200.000 i 300.000 demonstranata, a policije je odbila da iznese procene.
 
"U ime vas, u ime svih Albanaca i opozicije tražimo da Edi Rama i njegova nelegalna vlada odu", rekao je Baša.
 
On je pozvao na uspostavljanje "antimafijaške vlade koja će se boriti protiv organizovanog kriminala, pokrenuti dalje pravosudnu reformu u skladu s Ustavom i pripremi (zemlju) za održavanje slobodnih i pravednih izbora".
 
Veći deo Tirane danas je bio blokiran pošto su opozicione demokrate najavile da će protest trajati oko četiri sata. Skup je obezbeđivalo više od 1.500 policajaca, veći deo policijskih snaga je bio pod punom opremom za razbijanje demonstracija, a bile su primetne takođe pojačane kontrole kao i vodeni topovi na ulicama.
 
Baša je ranije saopštio da su nezadovoljstvo trenutnom situacijom u zemlji kao i povezanost države sa organizovanim kriminalom glavni razlog za mirne proteste.
 
  • Lalosh238

    28.01.2018 16:31
    5.10.1988-5.10.2018
    BRavo Albanci, bravo Albanijo! Vojvodino šta ti čekaš?!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.