Ženi koja je ostala paralizovana nakon rutinske operacije odšteta od 740.000 evra

Ženi koja je posle rutinske operacije ostala nepokretna sud u Ljubljani dodelio je odštetu od 740.000 evra, što je do sada najviša odšteta presuđena ljubljanskom Univerzitetskom kliničkom centru, javili su slovenački mediji.
Ženi koja je ostala paralizovana nakon rutinske operacije odšteta od 740.000 evra
Foto: Pixabay
Pacijentkinja je 2002. godine, kada je imala 38 godina, posle operacije ostala paralizovana. Pred sudom nije uspela da dokaže da je invalidnost posledica lekarske greške do koje je došlo prilikom spinalne anestezije, kako je tvrdila u tužbi, niti nestručnim postupkom prilikom zahvata.
 
Sud je utvrdio da je bolnica odgovorna za posledice, jer je lekari uoči operacije nisu upozorili da spinalna anestezija može izazvati oduzetost, piše ljubljansko "Delo".
 
Njoj je dodeljena odšteta posle 15 godina i 11 različitih sudskih odluka.
 
Deo visoke odštete, koju će delom pokriti osiguranje, već je isplaćen.
 
Protiv najveće medicinske ustanove u Sloveniji od 2005. do 2014. godine podneseno je 89 tužbenih zahteva takve vrste, piše ljubljansko "Delo".
  • Novosadjan

    28.01.2018 15:27
    To se zove sud i drzava
  • /

    28.01.2018 12:07
    /
    A u srbiji bi morala ona da plati odstetu za narusen dusevni mir doktoru koji ju je osakatio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).