Baskija: Drugi slučaj salmonele kod bebe zbog Laktalisovog mleka

Bebi koja je pila mleko francuske kompanije "Laktalis" u španskom regionu Baskija dijagnostikovana je salmonela i to je od početka godine drugi slučaj, saopštile su vlasti.
"Drugi slučaj novorođenčeta zaraženog salmonelom 'agona' otkriven je u Univerzitetskoj bolnici 'Basurto' u Bilbaou", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja regiona Baskija.
 
"Laktalis" je od decembra zahvaćen skandalom kada su vlasti naredile masovno povlačenje mleka za bebe širom sveta, zbog kojeg je obolelo najmanje 38 beba u Francuskoj i Španiji.
 
U saopštenju se ističe da je dete konzumiralo mleko koje je razvila francuska kompanija "Laktalis" i da je beba dobrog zdravlja i pod neprestanim medicinskim nadzorom, ali ne u bolnici.
 
Raniji slučaj bebe zaražene salmonelom nakon konzumacije "Laktalisovog" proizvoda prijavljen je, takođe, u regionu Baskije. Zaraženost salmonelom potvrdili su 12. januara naučnici sa Pasterovog Instituta i zaštitu javnog zdravlja u Francuskoj.
 
Kompanija se suočava sa nekoliko tužbi zbog pojave oboljenja i policija je pretresla sedište kompanije u Lavalu na zapadu Francuske.
 
"Laktalis" je sa tržišta povukao 12 miliona pakovanja spornog mleka za bebe, pod brendovima koji obuhvataju "Piko", "Milumel" i "Selija" u 83 zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet