Tramp naredio Pentagonu da pripremi veliku vojnu paradu

Američki predsednik Donald Tramp izdao je naredbu Pentagonu da, u drugoj polovini godine, kako bi se pokazala moć američke vojske, organizuje veliku vojnu paradu koja uključuje defile vojske i tenkova ulicama Vašingtona.
Tramp se povodom vojne parade 18. januara sastao sa generalima Pentagona, tvrdi neimenovani izvor, a prenosi Vašington post.
 
"Naređenje za marš je bilo: želim paradu poput one u Francuskoj", rekao je neimenovani vojni izvor i dodao da se na tome radi na najvišem vojnom nivou.
 
Kako se navodi, prikazivanje vojne snage nije tipično za SAD i nije jeftino.
 
Predstavnica za štampu Bele kuće Sara Hakabi Senders potvrdila je da su planovi u toku.
 
"Predsednik Tramp neverovatno podržava članove službe koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi našu zemlju učinili bezbednom. On je tražio od Ministarstva odbrane da razmisle o proslavi na kojoj bi svi Amerikanci mogli da pokažu svoju zahvalnost", napisala je ona u saopštenju.
 
I Pentagon je potvrdio vest o planovima.
 
"Svesni smo zahteva i u toku je proces utvrđivanja specifičnih detalja. Podelićemo više informacija u toku procesa planiranja", naveo je portparol Ministarstva odbrane Tomas Kroson u saopštenju.
  • Idiocracy

    07.02.2018 10:56
    Orgazmaticno. Samo cekam ove nase da naprave isto i salutiraju Nedicu sa podignutom rukom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.