Novim auto-putem ubuduće brže na more u Grčku

Poslednja deonica "Auto-puta prijateljstva" u Makedoniji na panevropskom Koridoru 10, od Demir Kapije do Smokvice, nedaleko od Đevđelije, duga 28,2 kilometra, završena je u potpunosti i očekuje se da će u martu biti otvorena za saobraćaj.
Novim auto-putem ubuduće brže na more u Grčku
Foto: 021.rs
U resornom Ministarstvu za transport i veze Vlade u Skoplju naveli su za "Novosti" da će se uključivanjem u saobraćaj pomenute deonice spojiti trasa auto-puta Koridora 10, kroz Makedoniju od graničnog prelaza Tabanovce na severu do Bogorodice na jugu zemlje duga 180 kilometara. 
 
To će obradovati stotine hiljada srpskih turista, koji će na brži i udobniji način putovati na letovanje u Grčku.
 
"Građevinski radovi su u potpunosti završeni, kao i sistem signalizacije i do kraja meseca treba da bude uključen i kontrolni centar za monitoring prometa. U martu se očekuje puštanje u saobraćaj poslednje deonice", potvrdio je za "Novosti" portparol pomenutog ministarstva Kire Kocevski i napomenuo da je ukupna cena ovog posla oko 217 miliona evra.
 
Gradnja ove deonice u Makedoniji je inače počela još septembra 2012. uz početnu najavu tadašnje vlasti u Skoplju da će saobraćajnica biti gotova za četiri godine. Puštanjem u saobraćaj poslednje "vezivne" deonice auto-puta skraćuje se i olakšava putovanje Koridorom 10 kroz Makedoniju. 
 
Trasa auto-puta ove deonice se proteže desnom obalom Vardara, demirkapijske klisure sa znatno blažim krivinama i usponima od postojećeg dela saobraćajnice s druge strane reke.
  • Hdl

    11.02.2018 22:22
    @miki11.02.2018 • 21:15
    "kada ce da rehabilituju katastrofalnu deonicu autoputa tamo pre Skoplja, u smeru ka Srbiji?"

    A kada ce se zavrsiti nas koridor 10 ?
  • miki

    11.02.2018 21:15
    kada ce da rehabilituju katastrofalnu deonicu autoputa tamo pre Skoplja, u smeru ka Srbiji? To se jedva moze nazvati autoputem.
  • nekakav

    11.02.2018 16:48
    A to sto je Grdelicka klisura najteza deonica na svetu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.