Bil Klinton: Kosovo će uvek u mom srcu imati posebno mesto

Uz Donalda Trampa i Reksa Tilersona, desetu godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosovu su čestitali i bivši američki predsednici Bil Klinton i Džordž Buš.
Čestitke su uputile bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt i Kondoliza Rajs, kao i bivši komandant NATO snaga u Evropi, general Vesli Klark.
 
U video-poruci Klinton je izjavio da će Kosovo uvek u njegovom srcu imati posebno mesto.
 
"Izuzetno sam zahvalan što sam kao predsednik SAD mogao da pomognem da ostvarite budućnost u slobodi i toleranciji", rekao je Klinton.
 
 
On je podvukao da veruje da je "zasluženo mesto" Kosova punopravno članstvo u UN, EU, NATO i međunarodnoj zajednici uopšte.
 
"Za vaše međunarodne prijatelje širom sveta je značajno da nastavite da radite na prevazilaženju sukoba iz prošlosti", poručio je Klinton.
 
Bivši predsednik SAD Džordž Buš je u svoje i ime supruge Lore čestitao narodu Kosova uz poruku "u ovom značajnom trenutku želimo vam mirnu, demokratsku i bogatu budućnost".
 
Bivši komandant NATO snaga u Evropi u vreme napada na SRJ, general Vesli Klark je ispod slike s Kosova iz tog vremena napisao "čestitke narodu Kosova, slavimo deset godina nezavisnosti".
 
I bivše američke državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt i Kondoliza Rajs su narodu Kosova čestitale desetu godišnjicu nezavisnosti.
 
Predsednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su povodom godišnjice primili čestitke i drugih stranih zvaničnika.
  • Мунгос

    23.02.2018 11:34
    @ Lale, Aca,
    У комедији Јована Стерије Поповића, покондирена тиква је причала француским језиком.
  • Мунгос

    22.02.2018 21:34
    @ Teodora Sr. Kamenica,
    …. и Тони Блер, Солана, Ђинђић, Шутановац, Чеда, Чанак, Весли Кларк…..
  • Lale

    22.02.2018 15:33
    "I did not have sex relationschip with that woman"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.