Vlast negira da će biti NATO vežbe sa osiromašenim uranijumom kod Banjaluke

Zamenik ministra odbrane BiH iz RS Boris Jerinić izjavio da je laž da će 2019. biti izvedene NATO vežbe na kojima će se koristiti osiromašeni uranijum.
Vlast negira da će biti NATO vežbe sa osiromašenim uranijumom kod Banjaluke
Foto: Pixabay
On je za "Euroblic" kazao da detalji vežbe još nisu dogovoreni, ali da je moguće da će u njoj učestvovati i avioni.
 
"Sigurno neće biti korišćena ni bojeva municija, a kamo li ona s osiromašenim uranijumom. To se ne radi nigde u svetu i tako nešto niko od nas ne bi dozvolio. Reč je o vežbi koja je u planu kroz bilateralnu saradnju i održani su samo početni sastanci. Neće biti posledica po građane", rekao je Jerenić.
 
Sarajevski portal Dnevnik objavio je danas, pozivajući se na dokumente u koje je, kako tvrdi, imao uvid, da će prema dogovoru Ministarstva odbrane i američkih snaga u BiH, na banjalučkom poligonu Manjača biti organizovana NATO vežba na kojoj bi avionska eskadrila navodno trebalo da ispaljuje osiromašeni uranijum. 
 
Navode da bi učesnici vežbe trebalo da budu vojnici NATO-a, njih 400, koji su locirani u kasarni Kozara u Banjaluci, kao i eskadrila od 10 aviona, lociranih na aerodromu Mahovljani u Republici Srpskoj.
  • Jooooj

    20.02.2018 16:29
    dokle vise mitovi...
    I da jesu sa osiromasenim uranijumom, da li uopste **** sa Balkana znaju sta je osiromaseni uranijum i za sta se koristi? Neka oklopna vozila imaju osiromaseni uranijum, protiv pancirna municija ima itd. Jedina nuspojava osiromasenog uranijuma jeste trovanje, kao i od svakog drugog metala, i to ako vam udje u telo jer osiromaseni uranijum NIJE radioaktivan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.