Iranski zvaničnik: Sravnićemo Tel Aviv sa zemljom

Jedan visoki iranski zvaničnik zapretio je da će Tel Aviv biti sravnjen sa zemljom, a da premijer Izraela neće uteći, prenela je iranska novinska agencija Fars.
To je odgovor Mohsena Reze, bivšeg šefa Revolucionarne garde Irana, sada sekretara iranskog Saveta za ekspeditivnost, na govor izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.
 
"Povodom Netanjahuovih nesmotrenih reči, ja bih rekao da, ako učine i najmanji nesmotreni potez protiv Irana, mi ćemo sravniti Tel Aviv sa zemljom", rekao je Reza. On je zapretio Netanjahuu rekavši da mu Teheran "neće dati nikakvu mogućnost da pobegne".
 
Netanjahu se prošlog vikenda tokom govora na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti obratio ministru spoljnih poslova Irana Muhamedu Džavadu Zarifu, držeći u ruci deo iranskog drona nedavno oborenog nad izraelskom teritorijom.
 
"Da li prepoznajete ovo? Trebalo bi - vaše je. Možete ga uzeti nazad s porukom tiranima Teherana: Ne isprobavajte odlučnost Izraela", rekao je Netanjahu.
 
Dron koji je 10. februara navodno iz Sirije doleteo u vazdušni prostor Izraela oborio je izraelski borbeni helikopter. Potom su izraelski avioni napali mesto odakle je dron navodno lansiran, kao i još 12 sirijskih i iranskih meta u Siriji u odgovoru na obaranje jednog izraelskog lovca F-16, pogodjenog jakom sirijskom protivavionskom vatrom.
  • Ns 49

    21.02.2018 07:38
    Oni tamo se ne šale a sećam se kakvog je dima bilo od ratnih dejstava. Izrael me podseća na mog komšiju koji se doselio iz šume i sa svakim se svađa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.