Turska želi da počne sa hemijskom kastracijom pedofila

Turski ministar pravosuđa Abdulhamit Gul rekao je da vlasti žele da primene hemijsku kastraciju na pedofile.
Turska želi da počne sa hemijskom kastracijom pedofila
Foto: Pixabay
"Sudovi će odlučiti o sprovođenju i trajanju hemijske kastracije kako bi suzbili ili smanjili seksualnu želju", rekao je Gul.
 
U zemlji vlada gnev nakon što je prošle sedmice jedan 20-godišnjak napao četverogodišnjeg dečaka na svadbi u pokrajini Adana. Tužilaštvo je tražilo 66 godina zatvorske kazne za napadača.
 
Hemijska kastracija već je uvedena u Tursku za počinioce seksualnih zločina u julu 2016. godine, ali je Državno veće sprečilo njeno sprovođenje jer su "definicija lečenja i njegove granice bile nejasne".
 
Broj slučajeva seksualnog zlostavljanja dece porastao je s 3778 u 2006. godini na 21.189 u 2016. godini, prema podacima Ministarstva pravosuđa koje su izdale organizacije za ljudska prava. Gotovo 60 odsto osumnjičenih u tim aferama tokom 2016. su bili osuđeni, navodi tursko Udruženje za ljudska prava.
 
Skupština žena, organizacija za zaštitu prava žena, na Tviteru je upozorila da je hemijska kastracija kazna koja nije u skladu s modernima zakonima i da krši ljudska prava.
  • Мунгос

    22.02.2018 15:44
    @ unknown,
    Господине амонимусу, нисте рекли који је то ваш народ, али то је страшно ако су вас набијали на колац. Турци су то, знам.
    Срећом, сада имате коме да се жалите, само у Новом Саду има камара владиних невладиних организација чија је главна мисија људска права. Они ће вас сажаљевати више од мене.
  • @MUNGOSU

    22.02.2018 10:46
    @ I SLICNIMA
    @Odgovor Mungosu i slicnima

    Mozda ne znate da su turci kaznjavali (kod nas bili 500 godina a srbi svi cisti srbi)
    e pa bas nas narod NABIJANJEM NA KOLAC !
    Koliko jedan um mora biti bolestan da smisli tako strasnu smrt koja je znala trajati i po 2-3 dana ako dzelat uspe da promasi vitalne organe.

    ZLO!
  • Мунгос

    22.02.2018 10:02
    Видимо, и у Турску се уселило ово зло педофилија из Америке.
    То је последица индоктринације, видео сам у једној турској серији, слави Турчин рођендан, сви му певају „Хепи брст деј, Мурате“. „Ми смо среће….“.
    Испало је, како сви Американци, тако и мали Мујо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet