Ostavka zamenika direktora UNICEF-a posle optužbi više žena

Zamenik direktora Fonda UN za decu (UNICEF) Džastin Forsajt podneo je ostavku nakon što je optužen za neprimereno ponašanje prema ženama dok je radio u organizaciji "Save the children", saopštio je UNICEF.
Direktorka UNICEF-a Henrijeta For izjavila je da je prihvatila ostavku zamenika koji je dve godine radio u Fondu UN za decu. Prema njenim rečima, UNICEF nije upoznat sa optužbama na račun Forsajta.
 
Tri zaposlene u organizaciji "Save the children" optužile su Forsajta koji je u to vreme vodio britanski ured organizacije, za neprimereno ponašanje, odnosno upućivanje komentara sa seksualnim konotacijama na njihovo odevanje.
 
U oba slučaja on se "bezrezervno izvinio" ženama koje su bile pogođene njegovim ponašanjem. Rekao je da "iznošenje tih prošlih grešaka sada predstavlja pokušaj da se nanese ozbiljna šteta humanitarnim naporima što on želi da spreči".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.