VIDEO: Dvostruki bombaški napad u Somaliji, 18 mrtvih

U dvostrukom bombaškom napadu u blizini predsedničke palate i hotela u Mogadišu danas je poginulo 18 i povređeno 20 osoba, saopštili su izvori bliski policiji.
"Stradalo je 18 osoba, a 20 je povređeno", navela je Frans presu policija i dodala da se strahuje da bi broj žrtava mogao da bude veći.
 
Prva eksplozija automobila bombe praćena pucnjavom dogodila se u blizini kontrolnog punkta kod predsedničke palate koja je i sedište vlade.
 
Druga eksplozija se dogodila ubrzo posle prve u blizini hotela koji je nedavno otvoren u Mogadišu.
 
Odgovornost za oba napada preuzela je islamistička grupa Al Šabab, poznata po napadima na snage bezbednosti Somalije, kao i na hotele i druga područja u glavnom gradu.
 
Somalija nema kontrolu nad svojom teritorijom još od 1991. godine, i pogođena je ne samo decenijama ratovanja već i ciklusima žedji i gladi.
 
 
Situacija je od avgusta 2011. počela da se popravlja, kada su pripadnici Al Šababa isterani iz Mogadiša, ali ta organizacija, povezana s Al Kaidom, i dalje drži veliki deo juga Somalije i pokušava da se vrati u glavni grad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet