Postignut dogovor za ratifikaciju demarkacije s Crnom Gorom

Zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli potvrdio je za Gazetu Express da je sa Ramušem Haradinajem postignut dogovor o prihvatanju predloga Demokratske lige Kosova (LDK) za demarkaciju granice sa Crnom Gorom.
Glasanje za demarkaciju nije uspelo na poslednje dve sednice, jer se LDK i Alijansa za budućnost Kosova (AAK) nisu složili sa sadržajem dokumenta koji bi trebalo da bude usvojen u parlamentu.
 
Stranka Ise Mustafe je zahtevala da izveštaj Špejtima Bulićija (Komisije za demarkaciju) bude samo informativne prirode, dok je Haradinaj zatražio da bude obavezan.
 
"Sa premijerom su danas, nakon dugog razgovora, razrešene razlike između LDK-a i premijera. Dokument je prihvaćen kako je zahtevao LDK. Nema više dileme da se krećemo napred. Zahvaljujem se premijeru Ramušu Haradinaju za konstruktivnost i razumevanje koje je imao tokom sastanka. Definitivno se može smatrati da su problemi i razlike između LDK-a i premijera rešeni. Neće biti problema", rekao je Pacoli za Express, prenosi portal KoSSev
 
Pored sporazuma između Kosova i Crne Gore 2015. godine, dokument koji su potpisali predsednici Kosova i Crne Gore takođe će biti ratifikovan u parlamentu, a kojim se utvrđuje da će se izmeniti granične oznake ako se pronađu nove činjenice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.