Crnu Goru uporedio sa Burkinom Faso i ostao bez licence

Izvršni direktor podružnice "Nove Ljubljanske banke (NLB)" u Podgorici Robert Klajndinst izgubio je bankarsku licencu za rad u Crnoj Gori, nakon što je, u javnom nastupu, tu zemlju uporedio sa afričkom državom Burkinom Faso.
Crnu Goru uporedio sa Burkinom Faso i ostao bez licence
Foto: Pixabay
Slovenački mediji su juče objavili da ga je zbog izjave da je "po nekim stvarima stanje u Crnoj Gori lošije nego u Burkini Faso", uprava najveće slovenačke banke smenila sa dužnosti u svojoj crnogorskoj podružnici "NLB Montenegrobanka".
 
Slovenski poslovni list "Finance" objavio je da mu je zbog skandala licencu za rad oduzela i crnogorska centralna banka.
 
Navodi se da je slovenački bankar kasnije pokušao da se izvini, rekavši da je naviknut na otvorene rasprave i iskrenost, kao i da njegov lični stav nije zvanična pozicija banke, ali je svejedno morao da odstupi sa funkcije.
  • CG tamnica ko Srbija

    25.02.2018 21:22
    ali lepa jer je na Jadranu
    Ovim je vlast Crne Gore samo potvrdila istinitost izjave tog Slovenca.

    Nije smenjen zbog neke profesionalnosti, niti čojstva i junaštva, nego diktature.
  • B

    25.02.2018 20:18
    Molba za informacije
    Molio bih one koji poznaju situaciju u Burkini Faso da mi pojasne sledece:
    Da li svaki gradjanin Burkine Faso koji se pojavi u nekoj drugoj zemlji mora da postane direktor, visoki funkcioner Drzavne bezbednosti, policije ili vojske, gazda u privatnoj firmi umrezenoj sa drzavom...
    Da li Burkinom Faso od 1989 vlada jedan te isti covek, da li su on i njegova porodica vlasnici svega sto vredi u Burkini Faso, da li su izbori u Burkini Faso cista farsa?
    Da li se u Burkini Faso odrzava takmicenje u lenjosti?
    Tek tada bi se moglo videti da li je slovenacki bankar pogresio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.